Individuele begeleiding voor volwassenen met inzet van paarden 

Waarom begeleiding met inzet van paarden?

Paarden reageren in het hier en nu. Het zijn kuddedieren; zonder de kudde kunnen paarden in het wild niet overleven. Dat maakt dat paarden gericht zijn op het samenleven in harmonie. Ze leven in sociale (familie)verbanden en er zijn regels om als groep te kunnen functioneren. Ze beschikken over zeer sterk ontwikkelde sociale vaardigheden en zijn bijzonder goed in het maken van contact. Deze kwaliteiten zijn van groot belang bij hun interactie met mensen en maken paarden zeer geschikt voor coaching en pedagogische begeleiding. Bij het begeleiden en coachen met de hulp van paarden wordt er gewerkt met de natuurlijke sociale vaardigheden die paarden nodig hebben in een kudde. Het paard gaat een relatie met je aan die vrij is van vooroordelen, verwachtingen of kritiek. Ze accepteren hun omgeving en degene die ze ontmoeten. Ze reageren overeenkomstig, voelen de energie, gemoedstoestand en de intentie van die persoon.

Hierdoor ontstaat er een veilige omgeving om aan jezelf te werken en jezelf te ontwikkelen. Gelukshormoon
Oxytocine is een hormoon waardoor mensen zich 'goed' of 'gelukkig' gaan voelen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de omgang met paarden zorgt voor het afvoeren van het stress-hormoon en het aanmaken van het gelukshormoon oxytocine.
Dit hormoon verandert/bevordert de hersenactiviteiten bij kinderen (jongeren en volwassenen) met o.a. ASS / ADHD en zorgt ervoor dat zij zich op sociaal gebied kunnen ontwikkelen en het leervermogen wordt gestimuleerd. Een aantal vaardigheden die gestimuleerd kunnen worden om verder te ontwikkelen zijn o.a.:

Tijdens de individuele begeleiding met inzet van paarden kunnen we oa. werken aan: 

  • Sociale vaardigheden.
  • Omgaan met emoties.
  • Empathisch vermogen.
  • Verminderen van angsten.
  • Verbeteren van de concentratie.
  • Verbeteren van de grove en fijne motoriek.

Voor wie?
De coaching is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum (ASS), ADHD, ADD, hechtingsproblematiek, angststoornissen of mensen met een heftig verleden of trauma, zoals huiselijk geweld of misbruik.
N.B.: Let op, wij zijn gecertificeerd coach, geen psycholoog of therapeut.

Start traject
We starten een traject altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden gezamenlijk de coachvraag en de mogelijke leerdoelen geformuleerd. Tevens worden de wederzijdse verwachtingen van het begeleidingstraject en de werkwijze besproken.

Na de intake start, met wederzijdse instemming, het traject.

Een sessie duurt doorgaans 1- 1,5 uur.

De duur van het traject is afhankelijk van de leerdoelen en het bijbehorende leerproces. Afhankelijk van je wensen en de duur van het traject wordt dit afgesloten met een eindevaluatie. Afhankelijk van het aantal sessies, kan er ook een tussentijdse evaluatie plaatsvinden.

Alle sessies vinden plaats op afspraak.

De algemene voorwaarden van KREAC zijn van toepassing. Deze zijn te vinden op: www.kreac.nl/voorwaarden.

Financiering

Mogelijkheid tot financiering via ZIN, PGB en WLZ

Vraag gerust naar de mogelijkheden.