Wie zijn wij

Eefje Heemskerk

heeft sinds 2009 haar eigen bedrijf Eefje Heemskerk Coaching & Zorg op Maat gevestigd op Hof Reigersberg te Nieuw en Sint Joosland.

Daar biedt zij individuele begeleiding en groepsbegeleiding aan mensen met beperkingen. Op de zorgboerderij kunnen mensen met een zorg of een hulpvraag een passende dagbesteding vinden waar zij in hun eigen tempo en in alle rust, gestructureerd nieuwe vaardigheden kunnen leren, hun kracht kunnen hervinden en waar ze werken aan hun eigenwaarde door ze een betekenisvolle invulling te geven aan hun dag.

Haar specialisatie ligt met name in het ondersteunen van cliënten met een stoornis in het autistisch spectrum.

Samen met de cliënt wordt er een plan opgesteld met daarin de hulpvraag en de doelen die de cliënt graag zou willen bereiken. De deelnemers leren opnieuw naar zichzelf kijken: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik.

Op methodische wijze gaan we aan het werk om de gestelde doelen te behalen.

Na het behalen van haar opleiding Equine Assisted Coaching level 1 in 2016 en level 2 ( 2017) aan de Keulseweg te Pijnacker kan Eefje ook het coachen met behulp van paarden inzetten.

Door het volgen van cursussen en bijscholing blijft zij volop in ontwikkeling.

Anette de Meij 

werkt sinds 2017 bij Eefje Heemskerk Coaching & Zorg waar zij o.a. activiteitenbegeleidster is en helpt bij de begeleiding en ondersteuning van de cliënten op de zorgboerderij.

In 2017 is zij haar eigen bedrijfje gestart Samvinnacoaching, www.samvinnacoaching.nl waar zij o.a. coaching en begeleiding met hulp van paarden aanbiedt aan volwassenen en kinderen.

Ook zij heeft net als Eefje Heemskerk de opleiding equine assisted coach level 1 & 2 afgerond aan de Keulseweg. Bovendien zijn zowel Eefje als Anette gecertificeerd om de cursussen Pony Power voor Kids en Paardenkracht voor pubers te kunnen geven. Beide cursussen zijn afgestemd op de belevingswereld van het jongere kind en de puber. Om zichzelf verder te blijven ontwikkelen en specialiseren neemt zij regelmatig deel aan intervisiebijeenkomsten, cursussen gericht op een specifieke doelgroep en bijscholingsdagen.